WikiIndex:Om

WikiIndex - wikis, wiki people, wiki software, and wiki ideas
Jump to: navigation, search

WikiIndex:OmdeWikiIndex:Über, enWikiIndex:About, frWikiIndex:À propos, it: WikiIndex:Su di noi, tl: WikiIndex:Tungkol


Välkommen till wikin för wikier, WikiIndex. Personerna på WikiIndex skapar en fullkomlig katalog över alla wikiwebbsidor på internet. Vi beskriver alla wikier genom att att använda olike sorteringssätt. Vi vill hjälpa folk med att hitta den sortens wikier de är mest intresserade av och kartlägga wikilandskap över hela internet.

Eftersom denna sidan också är en 'wiki' skapas och redigeras den av folk som ni, så var god gå med och bidra till denna insats, lägg till en wiki (en) eller kolla deltagarportalen (en)!

Vad WikiIndex inte är[edit]

  • WikiIndex är inget uppslagsverk — om du har sett Sv.Wikipedia.org kommer ni förmodligen känna igen MediaWikimjukvaran denna sidan använder. Wikimkujvara tillåter en att skapa sidor och länka ämnen internt väldigt enkelt, men här fokuserar vi endast på att skapa sidor av en speciell sorts typ; vi bygger inte en hel encyklopedi. Det är det Wikipedia är till för. På denna wikin är varje normal sida (dvs. varje sida i huvudnamnrymden) en sida som beskriver en wiki eller en wikiperson. Normalt sett är adminitstrativa 'meta'-sidor som denna, som bereder stödjande information om uppgiften av WikiIndexs byggande, i namnrymden 'projekt', så att folk som vill bläddra genom att använda 'slumpartikel'-knappen kommer att hitta wikier eller folk, och inte instruktioner eller diskussioner.
  • WikiIndex är ingen webbsidekatalog — vi indexerar (eller gör en katalog av) wikiwebbsidor. Inte bara vilken sida som helst. Den måste drivas med wikimjukvara. Fast vi kanske kan vara intresserade av andra webbsidor, t.ex. webbsidor med artiklar om wikier, förekommer de inte som listningar i detta indexet (med sin egen sida och tillagda kategorier mm). Om du vill förteckna din sida om en wiki, prova AboutUs. Om en webbsida här inte ser ut att styras av wikimjukvara kan du ha hittat en sida som borde raderas; hursomhelst har vi också endast läsbara wikier, vars mjukvara inte behöver vara direkt synlig.
  • WikiIndex är ingen jobbkatalog — eftersom vi kan ha skrivit upp wikier som verkar vara om ett visst företag är det bara för att det företaget har en wiki! VI skriver upp wikier och inte företag. Du kan skapa en uppskrivning för vilket företag som helst om du går till Yellowikis.
  • WikiIndex är ingen länkfarm — vi skapar detta indexet för mänskliga besökares fördel. Det handlar inte om rankingar på sökmotorer. Ändringar fullspikade med nyckelord endast för sökmotorsoptimering borde justeras för the mänskliga besökares fördel på denna sidan. Wikispam tas bort omedelbart!

Se även[edit]